Historie

De geschiedenis van Jan Segeren begint als Anton Segeren in 1911 een kleermakerij aan de Delftsevaart in het centrum van Rotterdam opent.

erichaagseveer

Tijdens het bombardement van Rotterdam wordt de kleermakerij verwoest. De zoon van Anton, Jan Segeren, start vervolgens een nieuwe kleermakerij in zijn woonhuis op de Schiedamsesingel. De slaapkamer van de huidige eigenaar was hier tevens het atelier van de kleermakers.

In 1953 verhuist de kleermakerij naar de Witte de Withstraat. Hier krijgt Jan Segeren een gezicht. In een winkelpand naast de bekende krant NRC wordt het herenmaatkledingassortiment uitgebreid en begint men ook met mode en jassen.

jan segeren history

De 3e generatie komt na elders ervaring in het vak op te hebben gedaan in 1964 in de zaak en ziet al snel dat de confectiepakken kwalitatief steeds beter worden en terrein winnen op de echte maatkleding. Het arbeidsloon voor het maken van een maatpak wordt tevens te hoog en goede kleermakers met de juiste opleiding worden schaars.
De verkoop van confectie en maatconfectie blijkt een succes en na de overname van de winkel start John Segeren in 1981 eerst met één en later met een tweede pand op de van Oldenbarneveltstraat, waar hij ook damesmode van bekende merken als Daks en Burberry gaat verkopen.

Mauritsweg-198 o.b-straat

Na vijf jaar blijken de twee locaties te klein en wordt er gekozen voor het huidige pand aan de Mauritsweg.
Van de dameskleding wordt afscheid genomen en Jan Segeren gaat verder met alleen herenkleding in het beter genre met het motto "stijl blijft"

Inmiddels al meer dan 35 jaar op de huidige locatie weten de klanten over het gehele land en daar buiten het prachtige singelpand nog altijd te vinden.

Tegenwoordig horen wij vaak van klanten: "U gaat toch niet sluiten, want dit type winkel sterft uit"

 

jan-segeren jan-segeren

Wellington Eduard Dressler Dore Dore Profuomo Olymp Viyella Hiltl Emanuel Berg